Fasadskyltar hjälper dig hitta rätt i Malmö och Göteborg

31 juli 2021
william eriksson

Av förklarliga skäl är det svårare att hitta sina destinationer i stora städer som Göteborg och Malmö. Säg att du exempelvis letar efter IKEA, Hemköp, Coop eller Clas Ohlson. Eller egentligen vilken butik eller varuhus som helst. 

Butiken du letar efter kan verkligen drunkna bland alla andra byggnader som ligger runtomkring. Ibland kan det nästan kännas som att leta efter en nål i en höstack. Det underlättar när man får hjälp av butikerna i fråga. Som till exempel i form av stora fasadskyltar. 

Fasadskyltar i Malmö och Göteborg, och egentligen även andra städer, kan alltså vara helt avgörande. I alla fall sett ur perspektivet att man så snabbt som möjligt ska hitta den byggnad man söker efter. Med stora bokstäver längst upp på butikens fasad står namnet utskrivet. Du riktar blicken upp mot byggnaden och bugar och bockar för hjälpen. Det här var mycket enklare än att chansa och gå in och fråga i varje butik om det är den du letar efter. 

 

Storleken betyder en hel del

Ibland brukar man säga att storleken inte har någon betydelse. Men då talar man i alla fall inte om fasadskyltar. Där är storleken allt. Bokstäverna måste vara stora och prydliga. Det finns ingen mening med för små bokstäver på skyltarna som ska pryda fasaderna på Malmös och Göteborgs butiksbyggnader. Då kommer nämligen ingen att se dem, och det är väl i ärlighetens namn det som är själva meningen med fasadskyltarna. 

Det är klart, skyltarna kan inte heller vara för stora. De måste också få plats på fasaden. De behöver vara anpassade för byggnadens storlek. Ska man välja är det ändå bättre att de är för stora än för små. De ska som sagt synas. Men som med så mycket annat är förstås lagom alltid bäst. Det gäller även för fasadskyltar. Till och med i Göteborg och Malmö. 

Fler nyheter