Utmaningar och belöningar med att flyga solo

20 januari 2020
Mikael Barani
Utmaningar och belöningar med att flyga solo

Det är alltid tufft att följa sin egen väg och sitt hjärta. Det finns ju nämligen alltid ett pris att betala i att våga sticka ut och inte göra som alla andra. Plötsligt inser man hur tufft livet kan vara när man lämnar det stora strömmen. Men för den som verkligen vågar fortsätta bana sin egen väg så väntar också belöningarna.
För när du väl har lämnat den där strömmen så väntar öar av upplevelser som få andra har besökt.

Den som har vågat satsa på sin egen dröm inom yrkeslivet vet vad det handlar om. Från det relativt trygga tillvaron som anställa är steget förhållandevis långt till att bli sin egen och helt ansvara för allt som rör ens inkomster. Plötsligt får man insyn i saker som hur mycket skatt man faktiskt betalar, hur tufft det är att vara arbetsgivare när man blir sjuk (speciellt om du är ensam på din firma) och mycket mer.

Det är inte undra på att de allra flesta väljer att vara anställda. Livet är helt enkelt lite enklare.

Som ensam egenföretagare hänger ju allt på dig. Det går inte att delegera något till någon annan, utan det är du som får håla i allt själv.
Samtidigt är det du som åtnjuter att skörda frukterna av ditt arbete – högre intäkter påverkar dig direkt. Dessutom kan du vara flexibel med din tid, vilket är en klar fördel för den som har den disciplinen.

Helt ensam är du ju förstås inte. Genom att anlita företag som vet hur man bäst framhäver ditt företag, till exempel med profilprodukter i Stockholm, så blir jobbet lite lättare.

Så kolla upp FF Profilreklam för att få lite skjuts på vägen med enkla saker som pennor och muggar med just ditt företag på. Sådana saker har större effekt än du kanske tror.

Fler nyheter