Upplev spänningen på hästryggen

26 juli 2020
Lily Hansen

Är du nyfiken på att börja rida? Eller har du en gång varit en riktig hästtjej eller hästkille och vill återuppliva ditt gamla intresse? Ofta är det osäkerhet och rädsla som gör att vi inte riktigt vågar förverkliga denna dröm. Hästar är stora djur och det kan såklart kännas lite pirrigt att närma sig en sådan bjässe. För att inte tala om att sitta på den.

Med lite kunskap och vägledning kommer du klara det galant. Sök upp en ridskola och ta lektioner eller ridkurser. Du kan till exempel boka ridkurser i Stockholm här: https://www.swartlingsridskola.se/

 

Mötet med hästen

Att umgås med hästar är väldigt spännande. Alla hästar har sin egen personlighet och du kommer märka en stor skillnad på de olika individerna när du besöker ett stall. Om det är första gången du hanterar en häst så ska du tänka på att vara bestämd men också behandla djuret med ödmjukhet och respekt. Hästar är duktiga på att uppfatta din energi genom ditt kroppsspråk och svarar dig genom att bemöta det du sänder ut. Att gestikulera stort och vara högljudd är alltså ingen bra idé när du vistas bland hästar.

 

 

Ökar trygghet och självkänsla

Det är konstaterat att när du rör vid varmblodiga djur så frisätts oxytocin. Det är ett hormon som gör dig lugn och trygg. Det sänker stresshormonet adrenalin och normaliserar blodtrycket, vilket gör det till ett effektivt verktyg vid stresshantering. Därför upplever många att umgänge med hästar skänker ro i både kropp och själ. Människor behöver oxytocin för att må bra, till och med för att överleva.

Kanske ger också stallet en chans till att träffa andra människor och upptäcka nya intressen tillsammans. Känslan av samhörighet och omvårdnaden av en annan individ ger även självförtroendet en boost. Sluta fundera på om du vågar och boka en eller flera ridkurser i Stockholm redan idag.

Fler nyheter