Tryckknappar, sydtråd och blixtlås kan göra plaggen som nya igen

25 mars 2021
Cecilia Olsson

I en tid då återbruk blivit allt mer viktigt för de allra flesta och gör-det-själv projekt generar mängder av visningar i olika kanaler så finns alla möjligheter att börja skapa själv. Det går att hitta inspiration nästan överallt och bra produkter som nu blivit ännu mer lättillgängliga går att beställa hem för att få de bästa förutsättningarna att lyckas med sitt projekt.

Plötsligt har det blivit helt rätt att återigen laga sina kläder och det går enkelt att modifiera plagg med olika detaljer för att göra de extra personliga. 

Ibland är det viktigt att stanna upp och tänka efter 

I ett samhälle där man under lång tid har blivit uppmuntrad att överkonsumera så börjar människor vakna upp och se vad det gör med vår jord. Hur många är inte skyldiga till att ha köpt kläder som hängt i garderoben med lappen kvar ända till den dag som plagget har sorterats ut och gått vidare till soporna eller en klädinsamling?

Det är ett beteende som skadar miljön och dessutom innebär slöseri med pengar. Men som sagt börjar människor bli mer medvetna om vad detta överkonsumerande gör med klimatet och många väljer därför att göra mer medvetna köp.

Förnya eller laga befintliga plagg istället för att köpa nytt

Har man en garderob full med plagg som man aldrig använder så kan man antingen sälja eller ge bort dem, eller så kan man sy om och göra ändringar så att man plötsligt känner att man har användning för dem. Det är betydligt bättre än att kasta och köpa nytt hela tiden. Det finns också tillfällen då till exempel en tryckknapp eller ett blixtlås gått sönder eller lossnat, då är det bra att man kan köpa det tillbehöret och byta ut för att kunna börja använda plagget igen. 

www.leatherhouse.se finns många användbara produkter och tillbehör som kan göra att kläderna får nytt liv. 

Fler nyheter