Tandreglering – när tänderna är ojämna

12 september 2021
Lily Hansen

Alla har vi nog någon gång varit missnöjda med något kring vårt utseende. Det är inte direkt så att man vaknar upp varje morgon och känner sig toppen när man ser sig i spegeln. Men att vara missnöjd med sina tänder är något helt annat. Många önskar sig en jämn och fin tandrad i munnen som lyser vitt och bländande varje gång vi öppnar munnen. 

Men så är inte fallet. De flesta av oss har någon typ av ojämnheter i munnen. Det är inte alls vanligt att alla tänder sitter precis där de ska och är raka och vita. Har man problem med att tänderna inte sitter där de ska, och att man är missnöjd med deras utseende, så finns det saker att göra. 

Man kan göra en tandreglering, till exempel. Med hjälp av en sådan kan man reglera sina tänder och hur de sitter i munnen på ett relativt enkelt sätt. 

 

 

Olika typer av tandreglering

Tandreglering gör så att du kan få det leende du så länge har önskat dig. Om du har sneda tänder i munnen som inte sitter precis som de ska kan du också få andra problem, förutom rent utseendemässigt. 

Det kan bli svårt att göra rent i munnen, särskilt mellan tänderna, om tänderna sitter snett eller på fel plats. Så det är också en stor anledning till varför man bör göra en tandreglering. Det finns olika sätt att göra en reglering av tänderna på. 

Det finns de mer traditionella tandställningarna som vi alla kommer ihåg från skolan. Kompisen som hade tågräls i munnen, till exempel. Men idag har vi kommit längre och det finns nu fler alternativ på tandreglering att välja mellan. 

Osynliga tandställningar är ett exempel. De syns inte i munnen men de får ändå jobbet gjort och kan återställa dina tänder till sin normala plats i munnen.

Fler nyheter