Sommarnätter + www.danguitar.se = kreativt flow

26 juli 2021
Mikael Barani

Enligt dem som har kontakt med vädergudarna är det slut på den riktigt stekande hettan nu. Gott så. Det har stundtals varit riktigt svettigt därute och det har varit viktigt att dricka ordentligt i värmen.
Nu blir det som sagt lite mer humana temperaturer framöver. Perfekt för att ligga och lata sig ute i solen utan att känna att man förgås.
Å andra sidan kan man vissa dagar redan ana hösten som lurar någonstans därborta i horisonten.

Kreativitet i mörkret

För att inte tala om nätterna som kanske äntligen kan bli lite svala. Har man inte AC på som blåser in lite vinter i hemmet är det rätt jobbigt att få en god natts sömn. Man liksom ligger och vrider och vänder på sig där i halvmörkret.
Å andra sidan: tillhör du dem som är kreativa på natten är det ett ypperligt läge att ta fram gitarren eller ukulelen från www.danguitar.se och få fart på de kreative juicerna.

För många av oss upplever att natten för med sig ett sorts flow som är svårt att uppnå på dagen. Det blir liksom lättare att få ur sig idéerna när det är mörkt och lite ensamt.
Det är något med atmosfären där inpå småtimmarna som gör det… världens känns lite mindre på något sätt och det känns som om att man får ha den för sig själv.

Samtidigt är det något med stillheten som infinner sig efter midnatt. Sitter man hemma i sin trygghet, kanske med ett ljus tänkt så händer det något med sinnena. Allting blir lite mjukare och luddigare, på ett skönt sätt.
Det är som sagt i detta tillstånd som det kan vara lättare att skriva de där blivande mästerverken – oavsett om det kanske bara är du själv och dina närmaste som kommer att höra dem eller hela världen.

Fler nyheter