Pumpservice i Växjö sätter pumpen i centrum!

24 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Kanske har man varit med någon som stolt visar upp sommarstugan, öppnar badrummet och klappar på den gamla “geten”, jet-pumpen som troget pumpar upp vatten från brunnen och levererar det till kranarna. Det finns en anledning att många stugägare är stolta över sina jet-pumpar, de är ofta otroligt pålitliga. Oavsett vad så kommer pumparna att fortsätta att leverera vatten till glada stugägare under många år. Om den helt oförutsägbart faktiskt skulle stanna så går det ofta att fixa till lätt. 

I industrin eller i företaget har pumpen ofta en central roll. Många delar och detaljer går att ersätta med tillfälliga lösningar eller hemmabyggen, men det är inte lika lätt med pumpen. Det är inte en överdrift att säga att pumpen är hjärtat i många typer av verksamhet. Precis som att pumpen är hjärtat i kroppen!

 

pumpservice - pumpar Växjö

 

Industripumpar är inte stug-pumpar

Nu finns det en väsentlig skillnad med jet-pumpen i stugan och en industripump. Till stugan kan man själv smita in i en VVS-butik och handla det man behöver. Har man dessutom lite hantverkskunskaper är den inte särskilt svår att installera. Nåja, det kan vara bra att låta inspektera installationen av en VVS-expert, inte minst för att vara trygg med sin hemförsäkring!

En industripump, å andra sidan, behöver väljas med betydligt större omsorg. Dels måste man betänka volymen som pumpen ska klara av, dels är det viktigt vad pumpen faktiskt ska pumpa. Det är en stor skillnad mellan att pumpa vatten och pumpa frätande ämnen. Här behöver man hjälp av experter och få assistans av en erfaren firma som sysslar med pumpservice i Växjö. Det finns pumpar för alla slags verksamheter, för alla slags volymer och för alla sorts medel, till och med torrsubstanser. Men man bör ta hjälp att välja ut rätt pump och se till att verksamhetens hjärta sitter där den ska sitta!

Fler nyheter