Modernisera hemskydd med låssmed

29 juli 2021
william eriksson

Tekniken utvecklas och vi med den. Ibland är vi inte riktigt ifatt och ibland önskar vi tvärtemot att den kunde hamna på en högre nivå. Detta gäller förstås också lås och låssystem och övervakning. Många av oss har bostäder som är allt annat än inbrottssäkra.

Det kanske inte är något man tänker på dagligen men det är något som många borde åtgärda. Ett enkelt lås i ytterdörren från 70-talet tar troligen inte mer än sekunder för en inbrottstjuv att öppna. Väl inne i huset kan personen ifråga inte längre ses av grannar utan kan leta bland dina ägodelar i lugn och ro.

En översyn av lås och övrigt skydd sparar pengar

Har ditt lås inte blivit bytt på 20-30 år är det definitivt dags. Är några nycklar på vift? Finns tonåringar eller yngre barn i familjen? Då kanske det är dags att överge hela systemet med nycklar som folk ändå ständigt lägger bort eller tappar. Smarta lås är bättre.

När man installerar smarta lås kan varje familjemedlem få sin egen kod. Inga nycklar kan bli kvar i skolväskor eller jackfickor i en restauranggarderob. Enkelt och inga lösa föremål som kan försvinna eller stjälas. Och ditt försäkringsbolag blir nöjt.

 

Kontakta en kunnig och erfaren låssmed

Har du råkat ut för att tappa nycklar i ett kritiskt läge eller varit med om ett inbrott är du redan medveten om hur viktigt det är med lås och skydd. När du vill uppdatera systemen ska du börja med att rådgöra med din låssmed https://www.lasman.se/. Tillsammans bestämmer ni vad som passar just dig.

Att installera nya lås och se till att även fler ingångar än huvudentrén är säkrade är det bästa du kan göra för dig själv. Ett säkert hem betyder lägre premier på din hemförsäkring och ett enklare och behagligare liv utan stress för dig.

Fler nyheter