Ljus under årets mörka delar

17 maj 2020
Mikael Barani

Äntligen är ljuset tillbaka. Endast den riktigt morgonpigge får numera uppleva mörkret utanför fönsterrutorna. Visst är det fortfarande mörkt om kvällen när man lägger sig, men snart så är det ju faktiskt midsommar.
Ju närmare vi kommer desto ljusare kommer det med andra ord även att bli vid läggdags.

Sedan blir det som bekant mörkare igen. Inte för att lägga sordin på stämningen men det är ju så det är. Vill man ha det lite mysigare till hösten – även om det är ett tag dit – så kolla in på Lampemesteren.se och se utbudet av belysningsbelysning här. Varför inte redan nu planera in hur ni ska ha det så stämningsfullt som möjligt när mörkret väl kommer tillbaka?

För det är ju som bekant lätt att ha det väldig trevligt nu på våren och sommaren. När värmen börjar göra sig allt mer påmind om sin återkomst och solen som sagt ligger på. Hemligheten till ett lite gladare liv är att kunna bära med sig den känslan även till de mörkare och kallare årstiderna. Det är då det är som viktigast att känna ljus och värme i tillvaron.
En stor del av detta är att se till att hemmet känns just ljust och varmt när det är allt annat än det ute. Att se till att ha tänkt igenom sin belysning, så att den piggar upp tillvaron i mörkret, är en stor del av detta.

På så sätt så går man inte omkring under större delen av året och längtar efter att det ska bli vår och sommar igen. Utan man gör så att det blir lättare att njuta av tillvaron även när det kan kännas tungt och slitsamt att ens vakna upp.
Det bästa är som sagt att börja planera för det redan nu. Våren har en förmåga att ge oss vind i ryggen och göra saker lättare att ta sig an.

Fler nyheter