Köttlådor – lösningen för matplaneringen

11 september 2020
Lily Hansen

Varje vecka är det samma tankar; vilken middag skall stå på bordet? Många läser veckomatsedlar som inspiration men det hjälper inte alltid. Helst skall ju middagen stå på bordet redan nu, eller kanske för en kvart sedan. När man sitter till bords och drar en djup suck så inser man att man trillat dit igen; på tallriken ligger än en gång de där uttjatade köttbullarna och de trötta makaronerna. Har man tur så har man fått med ett halvvisset salladsblad också.

Du kan vara lugn! Det finns hjälp för att tänka om. Även om man planerar matlistor flera veckor i förväg så hjälper det inte om man inte har ingredienserna hemma. Att planera i förväg när man handlar är a och o för att få till en härlig middag. Det är oftast lätt att fylla på de enkla sakerna som pasta, ris och tomatkross, men sedan kommer de där komponenterna som gör middagen – exempelvis kött, fisk och fågel.

 

Storpack i förberedd låda

Förvisso är det enkelt att slänga ner ett storpack köttfärs i vagnen när man handlar. Det är dock svårt att göra en mör entrecote av köttfärsen! Ett smidigt och bra tips är att hitta någon som säljer ett storpack med fina och utvalda köttdetaljer. Idag finns det en uppsjö av lokala ställen som säljer närproducerat i lådor. Bland annat finns det frukt- och grönsakslådor och härliga köttlådor.

När man hämtat sin köttlåda är det enkelt att planera tillbehören utefter dess innehåll. Den fina entrecoten passar bra till en ljuvlig fredagsmiddag med egengjorda potatisklyftor. Givetvis med ett gott glas rött till. Köttfärsen funkar bra till spagetti bolognese innan fotbollsträningen. Helt plötsligt blir det lätt att fixa veckomatsedeln igen!

När köttråvarorna finns i frysen är det bara att se till att man har goda tillbehör hemma. Då har man middagen fixad på ett kick!

Fler nyheter