Jämför lån innan du ansöker

02 februari 2020
Cecilia Olsson
Jämför lån innan du ansöker

Sms-lån är ett mycket smidigt sätt för att få in pengar på sitt konto väldigt snabbt. Ibland är man helt enkelt i behov av att få in lite extra pengar. Genom att ta ett sms-slån slipper man boka in möten och kan istället enkelt ansöka om det direkt i mobilen eller på datorn. Man får snabbt besked och kan ofta få in pengarna på kontot redan nästa dag. Men det är alltid bra att jämföra olika lån innan man ansöker för att inte riskera att det blir väldigt mycket dyrare än vad det hade behövt bli om man ansökt någon annanstans.

När man ska jämföra sms-lån bör man förutom räntan även titta på summa och återbetalningstid. Summan är såklart avgörande för att den ska täcka kostnaden på det man är i behov av, men det är också bra att inte behöva ta ett större lån än vad man har behov för då det ofta leder till längre avbetalningstid samt högre räntekostnader. Avbetalningstiden är viktig att titta på i det avseendet att man ser hur lång tid man kommer att ha på sig att betala tillbaka lånet. Klarar man inte att göra det blir lånet väldigt mycket dyrare väldigt fort. Man vill samtidigt inte ha en allt för lång återbetalningsperiod eftersom det innebär högre räntekostnader genom att den då beräknas på fler månader eller år. 

Jämför olika sorters lån från flera låntagare på vipbanks.se. Där kan man enkelt se och jämföra summa, avbetalningsperiod och ränta samt filtrera sin sökning utifrån ålder, belopp och lägst ränta.

Ta aldrig ett lån på en större summa än du tror att du kommer kunna betala tillbaka. Ta inte heller lån för att lösa andra lån (det leder oftast till att man hamnar i en väldigt ond cirkel) och ta framförallt inte lån i onödan, titta alltid på olika lösningar som kan finnas. 

Fler nyheter