Glöm inte bort brandgenomföringar

25 oktober 2021
patrick pettersson

Om man har ett bra brandskydd så är det viktigt att man inte glömmer vissa saker. Som till exempel brandgenomföringar. Har du en brandtätning i väggen som hjälper till att bromsa och stoppa vid en eventuell brand, så är det minst lika viktigt att tänka på de ställen där sladdarna går igenom. Är det oisolerat där kan branden lyckas ta sig igenom snabbare, av den anledningen gör man brandgenomföringar

Man måste tänka på allt. Inget ställe ska vara utan ett brandskydd. Det kan ge en falsk trygghet och det är inget man vill. Om det börjar brinna behöver man så mycket tid på sig man kan få och har man ett komplett brandskydd så får man mer tid genom att det bromsar både branden och röken från att sprida sig. 

Vare sig du bor i ett nybyggt hus, eller ett hundraårigt hus så bör man ha brandskydd. Din säkerhet ska alltid komma först i alla lägen. 

 

 

Görs av professionella 

Har man en brandtätning så sitter den. Men skulle man till exempel göra en renovering som innebär att man öppnar i väggen eller något annat, då behöver man lägga tätningen rätt igen för att få det rätt. Vare sig man ska göra en brandtätning eller brandgenomföringar så ska det vara proffs som utför det. Ett brandskydd kan vara det som räddar sitt liv. Av den anledningen finns det inget att snåla på. 

Har du inget brandskydd idag så bör du se till att skaffa det direkt. En brand kan drabba vem som helst. Oavsett hur försiktig du är. Så om det händer dig, se då till att ha ett brandskydd som gör att ni får mer tid på er. Liven är det viktigaste, men med tur kan man även lyckas rädda hemmet från att brinna ner. Bränder tar ingen hänsyn, så gör vad ni kan för att skydda er.

Fler nyheter