Förbättra kontoret med städning

25 oktober 2019
patrick pettersson
Förbättra kontoret med städning

Alla vet att man mår bättre när det är städat omkring en. Det leder inte enbart till en bättre hälsa utan även att alla på kontoret blir mer produktiva. Tankarna är inte på hur stökigt det är, utan personalen kan fokusera på sina uppgifter. På ett kontor är det speciellt viktigt att det är rent och städat. Inte enbart för de anställda, utan även för potentiella kunder om det är ett öppet kontor. Det första intrycket är viktigt och ett stökigt kontor kan leda till att företaget förlorar kunder. 

 

 

Fördelar med kontorsstädning

 

Det är bevisat att ett rent hem och arbetsplats leder till en bättre hälsa. Ett kontor med många anställda har också många bakterier som sprids väldigt lätt, speciellt i köket och toaletten. Om städning inte utförs regelbundet kan detta leda till att personalen då oftare blir sjuka och måste stanna hemma. Detta leder självklart till ett mindre produktivt kontor. 

 

Det finns självklart andra fördelar med att anlita en firma för kontorsstädning: 

 

  • En städfirma vet hur man städar och använder miljövänliga produkter 
  • Inomhusluften blir bättre
  • Personalen blir mer produktiv
  • Ökar trivseln bland de anställda
  • Mindre sjukskrivningar och motverkar stress
  • Du får tid för annat 
  • Bättre intryck för anställda och kunder

 

Återkommande städning

 

När du anställer en firma för att utföra städningen på kontoret väljer företaget själv vilka tjänster de vill ska ingå. Ofta ingår vanliga tjänster som städa badrummet, köket och dammsuga. Vissa företag erbjuder även att fönsterputsning, men detta kan vara en extra tjänst hos andra företag. Ett annat val är hur ofta firman kommer och städar på kontoret. Det kan vara en gång i veckan eller oftare. För det bästa resultatet och ha ett rent kontor borde städningen utföras minst två gånger i veckan. Det är som tur är enkelt att hitta en firma för att utföra professionell kontorsstädning i Stockholm

Fler nyheter