Få hjälp med både undersökningar och val av glasögon hos optiker i Södertälje

15 juni 2021
Cecilia Olsson

Synen är ett av våra viktigaste sinnen som vi bör vara väldigt rädd om. Det är viktigt att till exempel skydda ögonen mot starkt solljus genom att bära solglasögon, använda skyddsglasögon vid arbete som innebär risk för stänk eller dylikt i ögonen och helt enkelt undvika att utsätta dem för onödiga risker. För att man ska kunna få ut så mycket som möjligt av sin syn så är det också klokt att göra synundersökningar med jämna mellanrum. Vid en synundersökning så kan en optiker se om något inte står rätt till samt om synen har förändrats.

Synen kan förändras under hela livet

Synen är nämligen något som förändras med tiden och blir påverkad av åldern precis som resten av kroppen. Det finns till och med något som kallas ålderssynthet vilket kännetecknas av att man får svårare att se på nära håll samt att ögonen får svårare att ställa om mellan olika avstånd. Det beror på att ögats lins börjar stelna något ungefär i 40-års åldern, men synen kan förändras även innan dess så det är viktigt att kontrollera den så att man alltid har rätt styrka på sina glasögon eller linser.

Skaffa bågar som du trivs med

Något annat som är viktigt för att man alltid ska kunna se så bra som möjligt alla dagar i veckan är att hitta ett par glasögon som man trivs i. Det finns mängder av snygga glasögon i olika modeller och färger som man kan välja mellan. Det gör att man alldeles säkert kan hitta några som både ser bra ut och sitter bekvämt på huvudet. 

Professionell optiker i Södertälje

Direkt Optik är en optiker i Södertälje som erbjuder synundersökningar och hjälp med att hitta rätt glasögonbågar. I deras sortiment finns cirka 750 glasögonbågar, både från välkända märken och Direkt Optiks egendesignade bågar. Gör ett besök för att säkerställa att synen fungerar som den ska eller för att hitta nästa favorit glasögon par.

Fler nyheter