Ett nytt år med husdräneringar, vardag och… magi

28 december 2020
Mikael Barani

Nu när julafton ligger i backspegeln är det dags att börja blicka mot det nya året. Visst känns det verkligen som om att 2021 gärna får vara fullt av förlösande händelser efter detta väldigt tunga 2020. Resan mot en tillvaro utan ett pandemisk läge pågår fortfarande, men på något sätt känns det som att hoppet väntar på oss vid horisonten.

Nytt år och ett nytt liv

Hur som helst så fortsätter livet trots allt. Det finns inte några pauser i vardagen när det gäller att få tillvaron att gå ihop. Du har fortfarande en husdränering som behöver göras, mat som ska köpas in och en sommar som ska planeras – även om den kanske återigen blir lite annorlunda mot tidigare.

Det brukar ju dock heta att det som inte bryter ned oss bygger upp oss. Ibland så behöver man nästan bli nedbruten för att kunna byggas upp igen. För när man är en spillra av sitt forna jag så släpper man också taget om mycket sådant som inte längre tjänar ens bästa intressen. 

På så sätt kan destruktiva saker på sikt visa sig vara delar av ett pussel som behövde läggas. 
Förbannelser kan ibland vara gåvor som är inpackade i dystra paket.

Se därför det nya året som ett tillfälle att återuppfinna dig själv. Vem är det du vill vara från och med den första januari 2021? Vad har denna nya version av dig för vanor och rutiner? Skriv ned dessa på ett papper och sedan börjar du, ett steg i taget, att försöka göra om dig till denna nya person.

Se på det som ett äventyr där det är du som är både manusförfattare, regissör och skådespelare. Var beredd på att du även kommer att inspirera andra människor till att våga leva sina liv enligt sina inre drömmar. 

Det är det som är det häftiga med att förbättra sig själv – det lockar med sig andra på samma resa.

Fler nyheter