Ett hälsosamt hem fritt från radon

19 januari 2021
Mikael Barani

Det här med hälsa har ju minst sagt varit på tapeten under det senaste året. Framför allt verkar det klokt att se över sitt intag av till exempel D-vitaminer och zink i dessa pandemiska tider.

Nur är det såklart så att det endast är en liten minoritet som tyvärr drabbas så hårt av viruset att man faktiskt avlider. Dock är det såklart klokt att hålla sig frisk och kry, inte bara för den egna hälsans skull, utan även med tanke på den sjukvårdspersonal som jobbar hårt med de som är drabbade.

Minska belastning på ditt immunförsvar

När man ändå tänker på hälsa är det klokt att se över sitt eget liv och de val som vi alla gör i vardagen. Om man till exempel röker och samtidigt går omkring och är orolig för Covid-19… ja då kanske man ska ta sig en funderare på vad det är som är mest skadligt av dessa två hälsofaror.

Bor man i ett hus med svartmögel, ja då har man en hälsorisk inne på badrummet. Och vem har inte funderat på detta med att göra en radonmätning av sitt gamla hus?

Det gäller helt enkelt att vara handlingskraftig och inse att man själv måste ta ansvar för sin egen hälsa. Vi i västvärlden lever ju på många sätt ett ohållbart liv, kanske framför allt med tanke på alla de produkter som vi stoppar i oss. 

Kombinera detta med alla vardagsgifter, avgaser, alkohol och allt annat så inser man snabbt att det blir mycket för kroppen att jobba med.

För många av oss handlar hälsa oftast om att lägga till saker: Motion, grönskaker, meditation och så vidare. Tänk om det framför allt kanske handlar om att ta bort sådant ur vårt liv som inte är bra för oss: Stress, föda med långa ingredienslistor, människor som stjäl vår energi?

Kanske är det där vi ska börja istället?

Fler nyheter