Ett fastighetsnät behövs för kommunikation

27 september 2021
william eriksson

Kommunikationsöverföring är idag viktigare än någonsin och kraven på datanäten ökar konstant. Snart är dagarna förbi då den största kommunikationen sker via fast telefoni och brev som levereras av en brevbärare och dimper ner i en fysisk brevlåda. Ett fastighetsnät kan användas som kommunikationsinfrastruktur för olika tjänster. Exempelvis överföring av data, ljud, bild, automation och mycket mer.

Är du fastighetsägare och är i behov av fastighetsnät kontaktar du en leverantör som är proffs på nätverkslösningar, bredband, Wifi, datanät och fiber med mera. Företaget hjälper dig att installera ett kabelsystem för framtiden och anpassar nätverket efter dina behov och förutsättningar. Du får ett fast pris innan installationen så du vet vad kostnaden blir.

WiFi – finns nästan överallt i dag

Användning av trådlösa nät har ökat lavinartat och vi tar för givet att vi ska kunna kommunicera trådlöst med snabb uppkoppling. Idag använder vi mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer för kommunikation. Var vi än befinner oss förväntar vi oss att det ska finnas WiFi och om det inte finns kan det skapa problem för oss. WiFi finns i våra hem i en lite enklare form och som jättestora komplicerade system inom skolor, butiker, företag med mera.

 

 

Vad menas med bredband via fiber?

Det pratas mycket om bredband och fiber, men vad är det för någonting kanske du undrar. Bredband är ett samlingsnamn för att med olika tekniker med hög hastighet överföra olika typer av data. Ett snabbt bredband är viktigt för oss och gör att vi kan ansluta vår TV, dator, mobiltelefon och surfplatta till internet. Fiber är en framtidssäker lösning för bredband och är den teknik som levererar bäst prestanda.

Det talas mycket om bredbandshastighet som mäts i megabit per sekund (Mbit/s). Vi vill alla ha en så hög siffra som möjligt eftersom ju högre siffra per sekund desto snabbare transporteras informationen.

Fler nyheter