En mössa för varje tillfälle

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Behöver du en skön och värmande mössa till vintern? Det finns ju ingenting värre än att behöva gå omkring och frysa om huvudet, eller hur? Den mesta värmen vi har går ju ut genom huvudet sägs det. Då gör man rätt i att sätta på sig en mössa på huvudet innan man går ut i minusgrader. 

En mössa behöver inte bara vara ett värmande plagg vi tar på oss vid kallare väder. Det är även en accessoar och något som fluktuerat fram och tillbaka inom modet de senaste åren. Många, både barn samt vuxna, använder mössan även inomhus. 

Det finns mössor för alla olika typer av tillfällen. Vill man vara snygg och ha en mössa som passar bra tillsammans med resten av ens outfit så väljer man en mössa för det ändamålet. Kanske en grovstickad mössa i en färg som går hand i hand med tröjan man har på sig?

 

Mössor i olika färger och modeller

Är det pulkabacken eller skidspåret man ska ge sig ut i kan en mössa med både foder och skinn vara lämpligt. En sådan mössa värmer gott och släpper inte igenom någon blåst exempelvis. 

Även för barn finns det ett stort och brett utbud av olika varianter och modeller av mössor. Tunnare mössor för de första höstdagarna eller sista vinterdagarna. Och tjockare mössor med foder för vintern och de allra mest kalla dagarna. 

Förr ansågs det av många vara töntigt med mössa. Men idag är mössan både ett mode och en accessoar samt något som värmer gott om huvudet. Mössan kan också fungera som en slags trygghet. Speciellt för barn under NPF-spektrumet som tycker om att skyla sig litegrann från resten av omvärlden. 

Välj en mössa som passar din egen stil och det du ska göra för dagen. Köp på dig flera mössor för alla olika tillfällen. 

Fler nyheter