En löptur i soluppgången

30 januari 2020
Mikael Barani
En löptur i soluppgången

Morgonstund har verkligen guld i mun. Förutsatt att man har borstat tänderna förstås.

Skämt åsido så är morgonen den bästa tiden på dygnet – just för att många av oss är väldigt sega när det kommer till att komma upp. Frågan är om det kan bero på att vi lägger oss alldeles för sent? Speciellt i dagens samhälle när det är så mycket som pockar på vår uppmärksamhet. 
Det är ju så lätt att klicka lite till på mobilen eller bara kolla en liten stund till på den där spännande serien på tv.

Men för den som har disciplinen till att avstå från alla dessa moderna frestelser så kommer en tidig morgon nästan som en belöning, och inte ett straff.

Alla som har gett sig ut på en joggingtur i soluppgången vet precis vad det här handlar om.
Visst kan det kännas lite segt när man kliver upp och gör sig i ordning. Men när man väl sitter där i hallen och snör på sig löparskorna så börjar man redan känna den där rushen av energi som väntar.
Väl ute i spåret så är det sann magi. Särskilt om man har lyxen att kunna springa jämns med vatten och ser hur solens skiftande nyanser reflekteras mot ytan.

Väl hemma igen så kanske inte ens resten av hushållet har hunnit vakna upp. Speciellt inte om de ligger i en nyinköpt säng från Bättre Nätter där du kan se vårt urval här.

Då kan du vara ett riktigt helgon och förbereda en fin frukost för det övriga hushållet och överraska alla när de väl masar sig upp. 
Ett trevligt sätt att få alla att vakna är för övrigt att sätta på någon fin och lugn låt som kanske poppar lite i refrängen. Testa till exempel The Beatles gamla goding ”Lucy in the Sky with Diamonds”.

Fler nyheter