En billig våg till köket

03 mars 2021
william eriksson

En våg går att använda till så många olika saker. Man kan använda sig av en billig köksvåg i köket när man ska väga upp mat exempelvis, men man kan även använda sig av en billig våg för att väga sig själv. 

Det finns många olika varianter av vågar och en del är digitala medan andra är analoga. Hängvågar är vanligt i slakterier där man behöver hänga upp köttet för att se hur mycket det väger innan man styckar det. 

Vilken våg behöver ni?

Genom att ge sig ut på nätet kan man finna olika typer av billiga vågar. Jobbar man på ett lager eller liknande kan man ibland behöva väga det som ska lastas och sedan skickas iväg. Då kan man enkelt använda sig av en pallvåg. Man lastar på lasten på vågen och får sedan exakt vikt. En pallvåg brukar ta upp till tre ton, så man kan lasta mycket på en sådan. 

En våg till köket används mestadels för att mäta upp råvaror till matlagningen, men den kan med fördel även användas till annat. Alla vågar har inte samma precision och visar inte vikten förrän den kommer upp i hundra eller tvåhundra gram. 

Universalvåg för industrier eller vägning av djur hos veterinären

För industrier finns det olika varianter av billiga industrivågar man kan använda sig av i arbetet. Dessa kan med fördel även användas inom dagligvaruhandeln när man behöver väga något. En sådan kan enkelt monteras på väggen eller stå som den är när den används. 

Dessa vågar passar även utmärkt att använda sig av för veterinärer då de är perfekta att använda för vägning av olika djur. Även om djuret är i rörelse under tiden som det står på vågen, så kommer vågen ändå att visa en genomsnittsvikt. Detta är perfekt då djur sällan är helt stilla. 

Fler nyheter