Dygnet runt bärgare i Stenungsund

11 september 2021
jonas olsson

Trots regelbunden fordonsservice kan man ändå råka ut för akuta situationer då man är ute på vägarna och kör. Man kan få punktering, drabbas av motorhaveri eller bara köra slut på bensinen. Som fordonsägare gäller det att vara förberedd på allt och att ha tillgång till telefonnumret till en pålitlig bärgare som snabbt kan vara på plats och bistå.

Precis som man har telefonnumret till bankens spärrservice inlagt i mobilen bör man också ha telefonnumret till en bärgare som har öppet dygnet runt. Olyckor och problem med bilen kan uppstå när som helst och det är viktigt att man kan få hjälp när man behöver. Det finns till exempel en bärgare i Stenungsund som kan bistå oavsett vilken försäkring man har och som även har en jourhavande däckverkstad som kan bistå även runt Tjörn, Orust och Kungälv; https://www.jjsbilbargningab.se/.

 

 

Sitt inte kvar i bilen och vänta på bärgaren

Punktering kan man drabbas av året om och det oavsett om man har nya bra däck. Vassa stenar, spikar och annat vasst som ligger på körbanan kan tränga in i däcket och orsaka skada. Får man punktering gäller det att försiktigt styra bilen åt sidan och stanna på en så säker plats som möjligt och sätta på varningsblinkers. Innan man kontaktar en bärgare måste man också sätta ut en varningstriangel för att göra andra bilister uppmärksamma på fordonet. 

Är det mycket trafik på vägen kan man behöva kliva ut ur bilen på förarsidan, men man får heller inte glömma att ta på sig den gula västen så att man syns ordentligt. När man placerat ut varningstriangeln och ringt efter en bärgare ska man vänta på säkert avstånd från bilen och inte gå tillbaka och sätta sig i den. Därför kan det vara bra att ha som vana att alltid ha en varm tröja eller jacka i bilen.

Fler nyheter