Därför behöver du ett designgolv 

22 augusti 2021
jonas olsson

Lyft din blick från skärmen du läser den här texten på för ett ögonblick. Titta på ditt golv. För 

såvida du inte sitter i någon slags hydda ute i naturen lär du ha ett golv i närheten. Hur ser det ut? Ser det ut som att den som var ansvarig för golvet har prioriterat estetik eller nytta? Det behöver inte finnas någon motsättning mellan de två. Det är lätt att vara efterklok, men egentligen borde du ha lagt dina pengar på ett riktigt tjusigt designgolv istället.  

Typ ett designgolv med mönster eller någonting. Ett golv där man fattar att den som var ansvarig för att designa golvet verkligen hade en tanke med det. Någon som tänkte att golvet inte bara ska vara ett golv att sätta fötterna på. Inte bara ett golv du kan placera dina möbler på. Det här ska lika mycket vara ett golv att vila ögonen på också. Varför man skulle nöja sig med mindre finns det inget bra svar på. 

Designgolv höjer bostadens värde

Golvet är en viktig del av en ännu viktigare helhet. Hade man tagit bort golvet hade det märkts direkt i din bostad. Men det hade också märkts om du bytt ut ditt gamla, slitna och tråkiga golv mot ett golv skapat med tydlig design i åtanke. Som till exempel något av de golv du skulle kunna hitta på en sida som amtico.com/se. Men det är som sagt bara några exempel på hur det skulle kunna se ut. 

Om inte ovanstående är drivkraft nog att investera i ett designgolv, så kanske det faktum att du höjer värdet på din bostad skulle kunna vara det. Oj, vilken bra idé det verkar vara med designgolv helt plötsligt. Folk är beredda att betala för det. Sådant trissar upp priset. Perfekt för dig som vill se ett riktigt pengaregn när du säljer din bostad. 

  

Fler nyheter