Byt ut dina gamla fönster

05 september 2021
patrick pettersson

Krasch. Det välbekanta ljudet av en fönsterruta som går i tusen bitar. Man rycker till av ljudet. Kryper ihop med kroppen. Alla blickar inom ljudvågornas område riktas mot platsen där rutan gick sönder. På andra sidan, innanför fönstret, ligger en fotboll. En bit utanför står en rädd och förtvivlad pojke med händerna över munnen. Han ser ut att bara vilja sjunka genom jorden så fort som möjligt. Han kommer bergis få skäll för att han krossade ett fönster. 

Men så är det, olyckor händer. Det var inte som att pojken medvetet och med uppsåt sparkade bollen genom fönstret. Det får man i alla fall hoppas. Annars vore det en riktigt elak liten pojke, en sådan som han i Brightburn. Men på reaktionen så verkar det som att det var en olyckshändelse. Få personer vill krossa en ruta med flit. Det är ju så onödiga pengar att behöva spendera när man måste byta ut fönstret. 

 

Nu ska fönstret bytas ut

Men om ungen, eller snarare ungens föräldrar, har tur så skulle fönstret ändå bytas ut. Det kanske hade börjat bli slitet eller så tyckte husets ägare att de skulle sätta in ett nytt fönster. Ett fönster de hittat på klarwindows.co.uk. Husägaren kanske hade funderat långt och länge på att byta ut fönstret, men aldrig riktigt kommit till skott. Nu, när fönsterrutan ligger i småbitar, så har husägaren inget val än att ta tag i saken. Nu måste fönstret verkligen bytas ut. 

Så kanske gjorde den fotbollsspelande pojken husägaren en tjänst. Det var hans boll genom fönstret som gjorde att husägaren äntligen kunde ta tag i det där projektet. Annars hade hen väl fortsatt att skjuta fram det i all oändlighet. Då hade det aldrig blivit gjort. Han kanske ska skjuta sönder några fler fönster om det får så goda konsekvenser. Fast kanske inte ändå. 

Fler nyheter