Behandla golvet istället för att byta ut det

23 februari 2020
Cecilia Olsson
Behandla golvet istället för att byta ut det

Den allra största trenden man ser nu inom i stort sett alla branscher är hållbarhet och återbruk. Man ska värna om miljön och konsumera färre onödiga ting. Inom inredning ser man en stark önskan om närhet till naturen genom färg- och materialval. Det finns också många som hoppas på att hitta ett gammalt trägolv under korkmattan som hade sina glansdagar på 40-talet när de köper ett renoveringsobjekt.

Om man lyckas göra en sådan upptäckt finns det några tips på hur man ska gå till väga för att få fram det underliggande golvet på bästa sätt. Det första man ska göra är att lirka upp ett hörn på korkmattan med en kniv. När man har fått upp en bit av matthörnet tar man en kofot och bänder loss mattan ytterligare för att därefter dra loss resten för hand. När hela korkmattan är borttagen gör man på samma sätt med boarden som ligger under. Den är oftast spikad med nubb i plankgolvet och försöker man lossa den i ett stycke ökar chanserna för att nubben följer med. Nubb som fortfarande sitter kvar drar man loss med en hovtång eller ett bräckjärn. Hålen som blir efter nubben fyller man enkelt igen med träspackel. Efter det slipar man ytan med ett fint sandpapper i träets längdriktning. 

För att skydda träet och få det att hålla länge bör man behandla det. Hur man behandlar golvet är utefter smak och stil men det kan vara en bra idé att anlita någon som har god kunskap och erfarenhet av golv behandlingar.

Behöver man hjälp med behandling golv i Stockholm så står Sundbyberg´s Golv till tjänst. De utför bland annat behandlingar med olja, hårdvaxolja, lut och lack. När man anlitar Sundbyberg´s Golv får man en flexibel golvfirma som anpassar sig efter specifika önskemål, visioner och budget. Man blir dessutom alltid bemött av trevliga, kunniga och effektiva hantverkare. 

 

Fler nyheter