Batteri till elverktyg

26 augusti 2019
Lily Hansen
Batteri till elverktyg

Batteri till elverktyg

Makita batteri liknar inte alls de små alkaliska batterier som vi har till allt möjligt. De är betydligt större och starkare, och de är specialanpassade för att driva olika sorters elverktyg från Makita. Detta företag, grundat i Japan, är nu en stor aktör på marknaden när det gäller elverktyg, och deras produkter är välkända och populära. Verktygen är robusta och används i hela världen inom industri och verkstad, men köps också av privatpersoner som vill ha bra kvalitet på sina elverktyg.

 

Olika maskiner och olika volt

Du kanske har ett  Makita batteri för cirkelsågen, ett för sticksågen, ett för gräsklipparen och ett för dyckertpistolen. Batterierna är sinsemellan olika, har olika form och olika hög nivå av volt. Det varierar väldigt mycket. Exempelvis finns det batterier för 24 V, 18 V, 12 V, 7,2 V och ända ner till 4,8 V. Om du kikar på en verktygssida på internet, hittar du lätt vilket batteri som behövs till just din speciella maskin.

 

Batterierna kan laddas om

Batterier från Makita kan användas länge, för de går att ladda om flera gånger. Man ska inte plugga in dem i direkt i väggen, utan man köper en speciell batteriladdare. Laddningen går snabbt, och sedan är det bara att jobba på igen med sitt elverktyg. Produkterna är kraftfulla med hög professionell standard.

 

Specialister på elverktyg

Makita grundades så tidigt som 1915 i Japan, men var från början inriktade på att laga elmotorer och transformatorer. Så småningom övergick de till att göra elverktyg. Deras första produkt var en bärbar elhyvel, som kom 1958. De har gjort flera stora uppfinningar. 1962 började de tillverka cirkelsågar som var handhållna. Expansionen har gått vidare. De fick svenskt kontor 2008. Nu har de över 40 dotterbolag i hela världen. De gör verktyg för alla möjliga ändamål, som till exempel borrning och fastsättning, samt bearbetning av betong, trä och metall.

 

Fler nyheter