Bagaren bullar upp

11 augusti 2019
william eriksson
Bagaren bullar upp

Så härligt det doftar med nybakat bröd, exempelvis på ett bageri i Huddinge. Sån tur att det finns folk som vill gå upp tidigt och baka alla dessa härliga bröd till oss. Surdegslimpor, valnötsbröd, franskbröd, kavring och allt möjligt gott, så att vi får njuta av en härlig macka på morgonen. Det är morgonpigga personer som ser till att vi får njuta av alla godsakerna när de är helt färska. De hinner med mycket under de tidiga timmarna, för de har lång erfarenhet och bakar med glädje, så när du kommer dit har bagaren bullat upp med det mesta.

 

Ta en fika – eller ta med den

Det är mysigt att komma in på ett kafé och ta en fika. Hinner man inte stanna, kan man få med sig kaffemuggen i språnget, och helt enkelt ta fikan med sig. Det finns många härliga kaffesorter numera, förutom vanligt svart kaffe som många vill ha. Det finns cappuccino, latte eller espresso. Du väljer det du tycker är godast.

 

 

En kondisbit eller en bakelse

Det kan vara gott med en bakelse till kaffet, eller någon annan kaka ur sortimentet på ditt konditori. Det är ett fint sätt att träffa en kompis på. Man går ut och fikar och pratar en stund. Fiket fyller helt enkelt en viktig social funktion, och det är en trevlig träffpunkt för många.

 

Tårtor i massor

Ska du ha släktkalas brukar det finnas det vanliga standardsortimentet. Du kan beställa en prinsesstårta, en mockatårta, en Birgittatårta eller en klassisk Schwarzwaldtårta. Men om du ska ha barnkalas, kanske du vill ha något annat. Det finns massor att välja på, och har du egna idéer, kan du beställa precis vad som helst på ditt konditori. De brukar baka efter kundens önskemål, oavsett om du vill ha sagofigurer, djurmotiv eller någon annan rolig dekoration på din tårta.

Fler nyheter