Ansiktsmasker för vacker och frisk hy

07 april 2020
Cecilia Olsson
Ansiktsmasker för vacker och frisk hy

Ansiktsmasker är otroligt effektiva för att verkligen göra rent ansiktet på djupet. De hjälper även till att mjuka upp hyn och och gör den härligt len. För att ge huden i ansiktet den näring och fukt den behöver så kan det vara bra att lägga en mask 1-2 gånger i veckan. Man ska alltid rengöra huden innan man lägger masken och för bästa resultat bör man även göra en peeling. Detta på grund av att man då får bort döda hudceller vilket möjliggör att masken verkligen kan gå ner på djupet.

Rengörande ansiktsmasker djuprengör huden och löser upp fett och smuts. Masker som verkar porsammandragande passar extra bra till fet hy. En återfuktande mask passar speciellt bra till torr hy men alla hudtyper mår bra av lite extra fukt och man kan använda de i princip så ofta man vill utan att irritera huden. Uppfräschande masker stramar upp och stimulerar huden. De ger ett fint lyster och passar perfekt till speciella tillfällen då man vill se extra fräsch ut. De har ofta kort verkningstid och ger ett perfekt underlag innan man lägger sin make up. En lugnande ansiktsmask kan man med fördel använda om man har känslig hy eftersom de dämpar rodnader och stärker upp huden. En lugnande mask kan även fungera på solbränd hud.

När man lägger en ansiktsmask kan det ge extra bra effekt om man försiktigt masserar in den i ansikte och på halsen, man ska dock undvika området precis runt ögonen eftersom huden är tunn och känslig där. Genom att massera istället för att bara stryka på masken skapas värme som får porerna att öppna sig vilket gör huden mer mottaglig för maskens positiva effekter.

Man hittar ett brett sortiment av högkvalitativa ansiktsmasker hos Sephora. De erbjuder allt man kan tänkas behöva inom skönhet och hudvård.

 

Fler nyheter