Anlita en tandläkare i Järfälla

26 november 2020
william eriksson

De flesta vet att regelbundna tandläkarbesök är det bästa. Men hur ofta behöver man egentligen gå? Har man hela tänder och friskt tandkött räcker det med att besöka tandläkaren vartannat eller vart tredje år. Men har man tidigare haft problem med karies eller har tandlossning är det bäst att gå en gång om året. Då hinner tandläkaren upptäcka problemen i tid och åtgärda dem. Ju längre man väntar desto större blir problemen och även de behandlingar som sedan måste sättas in. Att dröja med kontroll skulle alltså bli mer kostsamt. 

Vid en vanlig undersökning kontrollerar tandläkaren tänderna och tandköttet och ser om det finns några hål eller inflammation och tecken på tandlossning men även andra sjukdomar. Det tas också röntgenbilder för att kontrollera sådant som inte är så lätt att upptäcka med blotta ögat. Om man behöver får man också tips på hur man bäst sköter om sina tänder. Kanske missar man att borsta någon tand eller behöver borsta mer på insidan. 

 

 

Jämför priser på olika behandlingar

Om tandläkaren exempelvis hittar karies i en tand, eller om en gammal lagning måste bytas, får man förslag på en eller flera behandlingar. Ibland, vid mer komplicerade problem, kan det behövas fler undersökningar, och i vissa fall blir man remitterad till en specialisttandläkare. Men inför alla slags behandlingar ska man alltid först få veta vad det kommer att kosta, så att man kan ta ställning till priset. 

I Sverige råder fri prissättning och hos de privata tandvårdsklinikerna kan priserna skilja en hel del. Behöver man genomgå en mer kostsam behandling kan det därför vara bra att jämföra priser hos några olika tandläkare. Genom att exempelvis söka på Tandläkare i Järfälla kan man hitta flera hemsidor där man enkelt kan jämföra priser. För mer kostsamma behandlingar, som exempelvis implantat, är det många kliniker som erbjuder räntefri hjälp med finansiering. 

Fler nyheter