Allt du behöver veta om high vacuum pumps

30 juli 2022
Camilla Holmgren

editorial

Vad är högvakuumpumpar? Vad används de till? När uppfanns de och vem tillverkar högvakuumpumpar? Detta är frågor som kommer att besvaras i det här blogginlägget. Därefter ska vi ta en titt på vad du kan göra med högvakuumpumpar och ett företag som producerar och säljer högvakuumpumpar.

Vad är högvakuumpumpar (high vacuum pumps)?

Låt oss först börja med att definiera högvakuumpumpar. Högvakuumpumpar uppfanns i början av 1800-talet. Den första högvakuumpumpen skapades av John Dalton år 1824. Det dröjde dock till 1876 innan en högvakuumpump användes för att skapa en högvakuummiljö. En högvakuumpump är en anordning som används för att evakuera luften från en förseglad behållare eller ett förseglat system och på så vis skapa en högvakuummiljö. Det innebär att trycket inuti pumpen är lägre än det atmosfäriska trycket.

Användningsområden för högvakuumpumpar

Den här typen av anordning används ofta inom forskning och utveckling samt i industriella tillämpningar. Några vanliga tillämpningar för högvakuumpumpar är följande:

-Laboratorier
-Tillverkningsanläggningar
-Medicinsk industriHigh vacuum pumps

Denna typ av pump används ofta i laboratorier och tillverkningsanläggningar där det är nödvändigt att skapa en vakuummiljö. Högvakuumpumpar används också inom den medicinska industrin, där de används för att avlägsna gas från patienters lungor före en operation. Det finns många olika typer av högvakuumpumpar på marknaden, och var och en har sina egna unika specifikationer.

Advanced vacuum som företag

Advanced vacuum är en högkvalitativ tillverkare av bland annat, men inte endast, högvakuumpumpar. Företaget erbjuder ett brett utbud av högvakuumpumpar, från små bänkmodeller till stora industriella enheter. Advanced vacuum erbjuder också anpassade pumplösningar för unika tillämpningar.

Vilka högvakuumpumpar erbjuder Advanced vacuum?

Idag finns det många olika företag som tillverkar högvakuumpumpar. Advanced vacuum erbjuder ett brett utbud av lösningar för högvakuumpumpar. Företaget har en mängd olika små bänkmodeller och stora industriella enheter. Varje pump har sina egna unika specifikationer, så se till att rådgöra med en kunnig representant innan du gör en beställning. Några av de högvakuumpumpar som erbjuds av Advanced Vacuum är bland annat följande:

  • Dry scroll högvakuumpumpar
  • Oljetätade högvakuumpumpar
  • Högvakuumpumpar med roterande skovel
  • Roots-högvakuumpumpar

Fler nyheter