Åka båge i rymden?

31 juli 2020
Mikael Barani

Har någon sett om Stjärnornas krig-filmerna på senare tid? Originalet har numera 43 år på nacken.
Den håller fortfarande måttet och som episk hjältesaga tillhör dessa filmer, speciellt den första, fortfarande den absoluta toppen.

Det som slår en är hur snygga effekterna ändå är med dagens mått mätta. Kanske är det för att George Lucas inte försökte sig på mer än vad tekniken faktiskt kunde hantera. Även om man ser att saker är på låtsas på ett annat sätt än idag så köper man det. 
Kanske handlar det också om att berättelsen är såpass bra att man är totalt uppslukad av den. Då tenderar man att reflektera mindre över hur filmen faktiskt ser ut.

Vem drömmer än idag inte om att ta på sig sina motorcykelkläder och sätta sig på en av de där svävande bågarna som finns i filmen? Eller att sitta i cockpiten på en X-vinge och flyga genom rymden?

Ja den där rymdsagan kittlar fortfarande fantasin. Det märker man ju inte minst på att det numera kommer ut en Stjärnornas krig-rulle per år. Disney har väl till och med meddelat att man kommer att fortsätta skapa nya filmer så länge publiken kommer för att se dem.

Inga fel i det. Samtidigt så kan man ju faktiskt låta sig själv inspireras av denna hjältesaga och bli hjälten i sitt eget liv. 
Det första steget är relativt enkelt: Hur ser din optimala version av dig själv ut just nu?

Nästa steg är sedan att skriva ned vilka steg som du måste ta för att bli din egen hjälte. Det första steget kan vara extremt enkelt, till exempel att läsa en fysisk bok i en kvart om dagen. 
Sedan fortsätter du att utveckla dig själv, steg för steg, tills du en dag kanske inser att du faktiskt har nått fram till din definition. 

Då är det dags att ta fram anteckningsblocket igen och börja skissa på nya framtidsplaner.

Fler nyheter